Doelstelling

Een doel of doelstelling is een resultaat waar een persoon naar streeft. Het handelen wordt daarbij aangepast om het doel te bereiken. Doelgericht handelen vereist een bepaalde mate van vooruitziendheid en een afweging van welke middelen gebruikt moeten worden.
Vertaald naar het wedstrijdzwemmen kan een doelstelling het behalen van een gesteld limiet zijn, waardoor deelname aan een bepaalde wedstrijd wordt bereikt of het zwemmen van een persoonlijk record (pr) op een bepaalde zwemafstand. Het behalen van een bepaalde klassering kan ook een doelstelling zijn. Ben je niet zo prestatiegericht dan kan het verbeteren van een bepaalde zwemslag een doelstelling zijn. Zo heeft iedereen die aan de zwemtrainingen deelneemt een reden en een doel om dat te doen.

Doelen leren stellen

Verbeter jezelf, krijg meer zelfvertrouwen en zorg dat je motivatie toeneemt! Hoe? TeamNL-expert Ivo Spanjersberg vertelt in onderstaande video over doelen leren stellen #FitMetTeamNL

Doelstellingen formulier

Deze persoonlijke doelstellingen worden aan het begin van elk seizoen via onderstaand digitaal doelstellingen formulier opgestuurd naar de hoofdtrainer. Zodoende kunnen de trainers je helpen bij het verwezenlijken van je doelstellingen. Let er wel op dat je doelen realistisch zijn en in verhouding staan tot de hoeveelheid trainingsarbeid die je komend jaar kan verrichten. Heb je moeite met het stellen van je doelen vraag dan aan je ouders, broer/zus of je zwemtrainer om je te helpen met het invullen van het doelstellingen formulier.

 • Gebruik de ctrl (Windows) of cmd (Apple) toets om meerdere trainingsdagen te selecteren
  Het KNZB Lange Afstand Circuit is bedoeld ter stimulans van het zwemmen van lange afstanden. De afstanden variëren van 200 meter tot 2000 meter. Deelname aan deze lange afstand wedstrijden is mogelijk vanaf minioren 3 (t/m de senioren).
 • A. Doelstelling(en) op basis van tijd (prestatie doelstelling)

  Geef voor maximaal 5 afstanden op wat je doelstelling is voor aankomend seizoen. Vul hieronder zowel de tijd in die je nu zwemt (persoonlijk record (PR) of beste seizoenstijd (SR), alsmede de tijd die je wilt zwemmen aan het einde van het seizoen.

 • B. Doelstelling(en) op basis van techniek (proces doelstelling)

  Vul hieronder in welke zwemtechniek (bijvoorbeeld: insteek, duwfase, ligging etc.) je voor welke slag wilt verbeteren. Noteer hier meerdere doelstellingen indien van toepassing.

 • C. Doelstelling(en) op basis van een wedstrijduitslag (resultaat doelstelling)

  Vul hieronder in welke prestatie je wilt behalen op een bepaalde zwemwedstrijd. Dit kan ook bijvoorbeeld een finaleplaats zijn. Noteer hier meerdere doelstellingen indien van toepassing.

 • D. Ideeën, wensen of verzoeken voor de trainer(s).

  Vul hier je eventuele ideeën, wensen of verzoeken voor de trainer(s) in.

 • E. Boodschap of opmerking voor de trainer(s).

  Vul hier je eventuele boodschap of opmerking voor de trainer(s) in.

OEZA's sponsoren

 • Ter Meulen Tuinstyle
 • De Hooge Waerder
 • Kingsign
 • FLIP & ZO
 • SponsorKliks

Ons zwemaanbod

Leszwemmen

OEZA Elementair zwemmen Zwemmen leer je niet zomaar, daar is...

Meer info Aanmelden

Wedstrijdzwemmen

Wedstrijdzwemmen Je bent van plan lid te worden van de...

Meer info Aanmelden

Recreatief zwemmen

OEZA Recreatief zwemmen In 1968 werd de Heemskerkse zwemvereniging OEZA...

Meer info Aanmelden

Bosbaan

Swimming De Bosbaan Zondag 30 juni 2024 Programmaboekje  Klik hier...

Meer info Aanmelden