Wedstrijdzwemmen

Je bent van plan lid te worden van de wedstrijdploeg van OEZA? Dat is een heel goed idee en het kan heel leuk worden.
Je moet wel eerst het een en ander weten over de zwemploeg, zodat je bekend bent met de gang van zaken bij ons en niet later verrast wordt door onverwachte dingen.
Je bent natuurlijk altijd welkom om een keer tijdens een training te komen kijken, met de trainer te praten of zelfs een keer mee te trainen.

De wedstrijdslagen

Het wedstrijdzwemmen kent vier zwemslagen: borstcrawl, rugslag, schoolslag en vlinderslag. De wisselslag is geen aparte slag, maar een combinatie van de genoemde slagen. Van elk wedstrijdploeglid wordt verwacht, dat hij/zij na enige tijd alle slagen beheerst.
Wanneer je alleen je A-, B- en C-diploma hebt, kun je meestal nog niet goed de borstcrawl en de vlinderslag zwemmen. Tijdens een proeftraining kijkt de trainer wat voor jou het beste is: direct wedstrijdzwemmen of eerst extra ervaring opdoen via voorbereidend wedstrijdzwemmen (vrijdagavond) of zwemvaardigheid (maandagavond of vrijdagavond).
Hierna kun je waarschijnlijk volledig meedoen met trainingsopdrachten van de wedstrijdploeg. Bij aanvang van de wedstrijdploeg zal worden gekeken wat bij jou past en op welke tijden je kan komen trainen.

De officiële inschrijving als lid

Wanneer de trainer van mening is, dat jij bij de proeftraining voldoende hebt gepresteerd, ben je wat ons betreft welkom bij de wedstrijdploeg. Je moet dan ook als zodanig bij de ledenadministratie ingeschreven worden. Dit doe je op de aanmeld pagina: http://oeza.nl/inschrijven/aanmeldformulier/.
Ben je al lid van OEZA? Geef dan je wijziging door aan de ledenadministratie per e-mail ([email protected]).

Procedure aanvraag startvergunning

Wedstrijdzwemmers:
De trainer zal aangeven of jij wel of niet in aanmerking komt voor een startvergunning.De trainer stuurt dan een mail naar de werkgroep wedstrijden.Binnen de werkgroep wedstrijden stuurt een werkgroeplid de aanvraag met al jouw gegevens (naam, adres, geboortedatum etc.) door naar de secretaris. De secretaris zal dan de aanvraag doen bij de KNZB. Zodra je nummer bekend is, wordt dit doorgegeven aan de werkgroep wedstrijden en zal je uitgenodigd worden voor wedstrijden.
Masters:
Masters kunnen, als zij wedstrijden willen zwemmen en nog geen startvergunning hebben, een mail sturen naar de secretaris ( [email protected]). Hij zal dan de startvergunning bij de KZNB aanvragen. Voor masters is het ook mogelijk om een wedstrijd mee te zwemmen op basis van een dagstartvergunning. Deze wordt dan per keer aangevraagd.

Verdere informatie

Heb je zelf nog vragen of willen je ouders misschien wat meer weten, in ons informatieboekje is bovenstaande te vinden en nog veel meer. Verder kan je je vragen natuurlijk ook altijd vragen aan de trainers van de wedstrijdploeg.

OEZA's sponsoren

  • Ter Meulen Tuinstyle
  • De Hooge Waerder
  • Kingsign
  • FLIP & ZO
  • SponsorKliks

Ons zwemaanbod

Leszwemmen

OEZA Elementair zwemmen Zwemmen leer je niet zomaar, daar is...

Meer info Aanmelden

Wedstrijdzwemmen

Wedstrijdzwemmen Je bent van plan lid te worden van de...

Meer info Aanmelden

Recreatief zwemmen

OEZA Recreatief zwemmen In 1968 werd de Heemskerkse zwemvereniging OEZA...

Meer info Aanmelden

Bosbaan

Swimming De Bosbaan Zondag 30 juni 2024 Programmaboekje  Klik hier...

Meer info Aanmelden