MAATREGELEN CORONA-VIRUS

12 maart, 2020

Via deze nieuwspagina houden we u op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom het Corona virus en Zwemvereniging OEZA. Zwembad De Waterakkers heeft aangegeven haar deuren op woensdag 27 mei 2020 weer, in beperkte vorm, te openen. Via onderstaande nieuwsberichten houden we u op de hoogte of en zo ja wanneer uw zwemactiviteiten weer worden hervat. 

—————————————————————————–

Protocol verantwoord zwemmen – Zwemvereniging OEZA Heemskerk

Download onderstaand het Corona protocol verantwoord zwemmen van Zwemvereniging OEZA Heemskerk. Het protocol bevat alle richtlijnen waaraan alle zwemmers, ouders en verzorgers en vrijwilligers van zwemvereniging OEZA zich dienen te houden.  

Protocol zwemvereniging OEZA (versie 1.1 – 7 augustus 2020)

Protocollen zwemwedstrijden

Protocol zwemvereniging OEZA – Competitie wedstrijden (versie 1.3 – 23 september 2020)

Protocol zwemvereniging OEZA – Clubwedstrijden (Versie 1.1 – 5 oktober 2020)

Plattegrond zwemwedstrijden Heemskerk (versie 1.0 – 23 september 2020)

—————————————————————————–

Update donderdag 6 augustus 2020 11.05 uur: 

Start nieuw seizoen

Op maandag 17 augustus 2020 starten we met een nieuw seizoen, vol zwemplezier. Goed nieuws, ook voor onze aller jongste A diploma zwemmers (die voor de zomervakantie niet konden starten) kunnen we weer de zwemlessen verzorgen. We hebben als doel uiterlijk zondag 9 augustus 2020 al onze leden per e-mail te informeren over de start van het seizoen.

Doorzwemmen tijdens Kermis Heemskerk 

Omdat Kermis Heemskerk dit jaar niet doorgaat, zullen we de eerste week van september volledig doorzwemmen. 

 

Update woensdag 24 juni 2020 14.20 uur: 

De zomervakantie gaat van start 

Gedurende de zomervakantie vervallen alle zwemlessen en trainingen bij Zwemvereniging OEZA. De zomervakantie start zaterdag 27 juni 2020 en duurt t/m zondag 16 augustus 2020. Alle leden en vrijwilligers worden ruimschoots voor maandag 17 augustus 2020 per e-mail geïnformeerd over de dan geldende Corona maatregelen. We wensen u allen een fijne zomervakantie toe. 

KNZB borstcrawlcursus wordt hervat na de zomervakantie 

De KNZB borstcrawlcursus te Heemskerk wordt na de zomervakantie hervat, zo is besloten in samenspraak met de KNZB. De cursisten die in maart 2020 waren gestart met deze cursus zullen hier binnenkort per e-mail vanuit de KNZB van op de hoogte worden gesteld. De cursus start op vrijdag 25 september 2020 (19.30 – 20.30 uur) en duurt t/m vrijdag 18 december 2020 (met uitzondering van vrijdag 16 oktober 2020).

 

Update vrijdag 5 juni 2020 14.30 uur: 

Alle leden en vrijwilligers zijn per e-mail geinformeerd over de zwemmogelijkheden t/m de zomervakantie

Alle leden en vrijwilligers van OEZA zijn per e-mail op de hoogte gesteld of zij wel of niet kunnen zwemmen en conform welke richtlijnen (zie bovenstaand protocol). We wensen u allen nog veel zwemplezier toe gedurende de maand juni. De zomervakantie bij OEZA start zaterdag 27 juni 2020. De laatste zwemdag voor de zomervakantie is vrijdag 26 juni 2020. 

Heeft u geen e-mail ontvangen? Neem dan even contact met ons op: [email protected] 

Online Algemene Ledenvergadering – 16 juni 2020 – 20.00 uur

Conform de geldende regelgeving organiseert het bestuur van OEZA op 16 juni 2020 – 20.00 uur een online Algemene Ledenvergadering (aanvankelijk gepland op dinsdag 22 april 2020). Voor meer informatie en aanmelden (verplicht!), bezoek de volgende nieuwspagina: https://oeza.nl/nieuws/documenten-algemene-ledenvergadering/

Online slotavond wedstrijdzwemmen gaat niet door 

In goed overleg met diverse betrokkenen is besloten om aan het einde van het seizoen toch geen online slotavond te organiseren. We streven ernaar om aan het begin van het aankomende seizoen een activiteit te organiseren, passend binnen de dan geldende richtlijnen. Tijdens deze activiteit zullen we uiteraard even stilstaan bij alle (sportieve)prestaties van het seizoen 2019 – 2020. 

 

Update zondag 24 mei 2020 13.30 uur: 

Zwembad De Waterakkers opent weer (in beperkte vorm) haar deuren 

Zwembad De Waterakkers heeft aangegeven haar deuren weer te openen vanaf woensdag 27 mei 2020. In goed overleg met het zwembad heeft het bestuur van OEZA besloten in gefaseerde vorm weer de zwemactiviteiten van OEZA op te starten (mits we kunnen voldoen aan alle gestelde richtlijnen). 

De wedstrijdploeg zal woensdag 27 mei 2020 in aangepaste vorm haar trainingen hervatten. De wedstrijdploeg is hier inmiddels per e-mail over geïnformeerd. Aanmelden bij de hoofdtrainer is verplicht voor deelname aan de trainingen. 

De overige les- en zwemuren zullen op zijn vroegst pas woensdag 3 juni 2020 starten (maandag 1 juni zwemmen we niet vanwege Tweede Pinksterdag). Één ieder zal hierover per e-mail binnenkort worden geïnformeerd. Het ABC zwemmen zal alleen voor die zwemmers worden aangeboden waarbij de 1,5 meter afstand tussen de zwemmer en zweminstructeur kan worden gegarandeerd. 

Uiteraard houden we u allen via deze nieuwspagina op de hoogte van alle ontwikkelingen.

 

Update dinsdag 12 mei 2020 11.30 uur: 

Zwembad Heemskerk voorlopig nog gesloten

Zwembad De Waterakkers heeft aangegeven haar deuren voorlopig nog niet te openen. Het zwembad te Heemskerk kan pas haar deuren openen wanneer zij aan alle gestelde richtlijnen kunnen voldoen. 

Op dit moment kunt u er vanuit gaan dat we in de maand mei niet of zeer beperkt zullen zwemmen. Daarnaast zullen we in overleg met het zwembad en andere betrokken partijen nog moeten bepalen welke lesuren/trainingen we wel of niet zullen hervatten voor de zomervakantie.

Uiteraard houden we u allen via deze nieuwspagina op de hoogte van alle ontwikkelingen.

 

Update zaterdag 9 mei 2020 09.35 uur: 

We gaan pas weer zwemmen als het (verantwoord) kan

Na de persconferentie van 6 mei 2020 heeft het kabinet bekend gemaakt dat (binnen) zwembaden weer open mogen vanaf 11 mei 2020. Zwembad De Waterakkers heeft aangegeven deze datum nog niet open te kunnen. Achter de schermen moeten nog een aantal zaken georganiseerd worden om de zwembad bezoekers (waaronder OEZA leden en vrijwilligers) op een verantwoorde wijze gebruik te laten maken van het zwembad te Heemskerk.

We gaan spoedig bekijken of we onze verenigingsactiviteiten (leszwemmen, trainingen en recreatief zwemmen) op een verantwoorde wijze kunnen hervatten. We zullen dit overleggen met zwembad De Waterakkers en andere betrokken partijen. Waar we eerst nog veelal in onmogelijkheden dachten, zullen we nu vooral de mogelijkheden onderzoeken. We vragen u nog even geduld te hebben. 

We zullen u via deze nieuwspagina op de hoogte houden van alle ontwikkelingen. 

 

Update dinsdag 5 mei 2020 13.05 uur: 

Slotavond zaterdag 27 juni 2020

De werkgroep activiteiten heeft (in overleg met het OEZA bestuur) besloten geen fysieke slotavond te organiseren op zaterdag 27 juni 2020. Wel zal onderzocht worden of er een mogelijkheid bestaat tot het organiseren van een ”online slotavond” (via bijvoorbeeld Zoom), zodat we het seizoen vanuit één ieder zijn huiskamer met z’n allen kunnen afsluiten. Hou hiervoor de OEZA website en uw mailbox t.z.t. in de gaten.

Trainingskamp 28,29 en 30 augustus 2020

Het geplande trainingskamp van 28,29 en 30 augustus 2020 zal tot nu toe in aangepaste vorm doorgaan. We zullen dit jaar definitief geen gebruik maken van de slaapfaciliteit in Castricum. We zullen wel proberen de extra trainingen in te plannen op de bekende locaties (Heemskerk, Beverwijk en Castricum), mits de Corona richtlijnen dit eind augustus toelaten. Alle deelnemers aan de extra trainingen zullen op eigen vervoer naar de diverse zwembaden moeten afreizen, na de trainingen wordt één ieder weer verwacht huiswaarts te keren. Hou ook hiervoor de OEZA website en uw mailbox t.z.t. in de gaten.

 

Update zaterdag 2 mei 2020 11.01 uur: 

We missen jullie! 

 

Update zondag 26 april 2020 16.39 uur: 

HEAD Open Water Evenement De Bosbaan gaat dit jaar niet door

Vanwege het verbod op evenementen tot 1 september 2020 (Corona maatregelen) zal het HEAD Open Water Evenement De Bosbaan (zaterdag 25 juli 2020) dit jaar niet doorgaan.

 

Update zondag 26 april 2020 16.30 uur: 

Contributie incasso begin mei 2020

Doordat we in de periode van 16 maart t/m 19 mei 2020 geen zwemlessen en trainingen kunnen aanbieden zullen we de contributie begin mei 2020 (nog) niet incasseren. We voeren op dit moment regelmatig een overleg met zwembad De Waterakkers, waarbij we ook de financiële consequenties bespreken. U zult begrijpen dat het voor het zwembad, alsmede onze zwemvereniging en voor u persoonlijk moeilijke tijden zijn. We hopen dan ook op uw begrip nu en in de toekomst te kunnen rekenen. Waarvoor dank.

 

Update dinsdag 21 april 2020 20.30 uur: 

Coronamaatregelen verlengd tot woensdag 20 mei 2020

De verruiming van de Corona maatregelen voor kinderen en jongeren staat nog niet toe dat er gebruik wordt gemaakt van een zwembad (enkel ruimte voor georganiseerde buitensport- en spel), derhalve zullen de huidige Corona maatregelen worden verlengd tot woensdag 20 mei 2020. Deze verlening zal inhouden dat Zwemvereniging OEZA nog altijd stopt met al haar lesuren en trainingen tot woensdag 20 mei 2020 in het kader van de Corona bestrijding. Uiteraard rekenen we op uw begrip, denk goed om uw gezondheid en die van uw naasten.

https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/04/21/maatregelen-corona-verlengd

 

Update woensdag 8 april 2020 18.00 uur: 

Nationale Zwemcompetitie: afronding seizoen 2019-2020

Met pijn in het hart heeft de KNZB de beslissing genomen vanwege alle perikelen rondom de bestrijding van het coronavirus om alle wedstrijden tot en met het einde van dit seizoen te beëindigen.

Hiermee valt ook het doek voor het inhalen van de vierde ronde in alle afdelingen en van de Finalewedstrijd in de Hoofdklasse van de Nationale Zwemcompetitie. Tevens hebben wij de beslissing genomen dat de stand na de derde ronde als eindstand wordt aangehouden.

Indeling competitie seizoen 2020 – 2021:

Meer informatie: https://www.knzb.nl/vereniging__wedstrijdsport/wedstrijdsport/zwemmen/competitiewedstrijden/nationale_zwemcompetitie/

 

Update dinsdag 31 maart 2020 20.47 uur: 

Coronamaatregelen verlengd tot en met dinsdag 28 april

Het kabinet heeft vandaag besloten dat alle coronamaatregelen in Nederland worden verlengd tot en met dinsdag 28 april. In de week vóór 28 april beoordeelt het kabinet wat er voor de periode daarna nodig is. Voor het aanstaande Paasweekeinde is het dringende advies om ook dan thuis te blijven. Onder andere sportaccommodaties, horeca en kinderopvang blijven dus dicht tot en met 28 april. Scholen blijven in ieder geval dicht tot na de meivakantie. Het verbod op evenementen blijft tot 1 juni van kracht.

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nieuws/2020/03/31/coronamaatregelen-verlengd-tot-en-met-dinsdag-28-april  

Naar aanleiding van deze berichtgeving stopt Zwemvereniging OEZA met al haar lesuren en trainingen t/m dinsdag 28 april 2020 in het kader van de corona bestrijding. Via deze nieuwspagina zullen we u allen op de hoogte houden van alle ontwikkelingen rondom zwemvereniging OEZA en de corona bestrijding. 

 

Update dinsdag 24 maart 2020 16.25 uur: 

Algemene Ledenvergadering OEZA 22 april 2020 20.00 uur gaat niet door  

Op basis van de strengere en nieuwe maatregelen die het kabinet op maandag 23 maart 2020 heeft afgekondigd heeft het bestuur van OEZA besloten de Algemene Ledenvergadering op 22 april 2020 niet te laten plaatsvinden.

De voor deze vergadering relevante documenten worden binnenkort wel beschikbaar gemaakt op de OEZA website, eventuele op- en aanmerkingen op deze documenten kunnen per e-mail worden verstuurd naar het OEZA bestuur. Op deze manier probeert het bestuur van OEZA zo goed mogelijk haar verantwoording af te leggen over de gang van zaken in de vereniging en over het gevoerde beleid. Het OEZA bestuur gaat nog bekijken hoe we deze geplande Algemene Ledenvergadering van OEZA in de toekomst kunnen vormgeven.  

 

Update dinsdag 24 maart 2020 16.10 uur: 

Schoolzwemkampioenschap Heemskerk 4 mei 2020 gaat niet door 

De schoolzwemkampioenschappen (voor basisschool leerlingen uit de groepen 3 t/m 6) van Heemskerk, georganiseerd door Zwemvereniging OEZA in samenwerking met Sport Service Kennemerland gaan op maandag 4 mei 2020 niet door. De sportcoördinatoren van de verschillende basisscholen zullen hierover per e-mail worden bericht.  

 

Update dinsdag 24 maart 2020 15.00 uur: 

KNZB stopt alle lopende competities en gelast wedstrijden af

Naar aanleiding van de maatregelen die het RIVM en het kabinet als gevolg van de coronacrisis hebben moeten nemen, heeft de KNZB besloten alle competities en andere wedstrijden van het seizoen 2019/2020 te stoppen dan wel af te gelasten.

Meer informatie: https://www.knzb.nl/actueel/nieuws/bericht/1000048688/knzb_stopt_alle_lopende_competities_en_gelast_wedstrijden_af/

 

Update maandag 23 maart 2020 17.45 uur: 

Contributie incasso begin april 2020

Doordat we in de periode van 16 maart t/m 6 april 2020 geen zwemlessen en trainingen kunnen aanbieden zullen we de contributie begin april 2020 (nog) niet incasseren. We voeren op dit moment regelmatig een overleg met zwembad De Waterakkers, waarbij we ook de financiële consequenties bespreken. U zult begrijpen dat het voor het zwembad, alsmede onze zwemvereniging en voor u persoonlijk moeilijke tijden zijn. We hopen dan ook op uw begrip nu en in de toekomst te kunnen rekenen. Waarvoor dank.

 

Update woensdag 18 maart 2020 14.47 uur: 

Annulering KNZB Borstcrawlcursus Heemskerk 

De KNZB heeft de borstcrawlcursus te Heemskerk (op vrijdag van 19.30 – 20.30 uur) voor de rest van het seizoen geannuleerd. Op zijn vroegst start de KNZB in september 2020 weer met een nieuwe cursus. De KNZB zal alle cursisten hier persoonlijk per e-mail van op de hoogte stellen. Aanvullende vragen kunt u stellen via het e-mail adres: [email protected]

 

Update zondag 15 maart 2020 18.20 uur: 

Sluiting deuren zwembad De Waterakkers t/m 6 april 2020

Zwembad De Waterakkers sluit haar deuren t/m 6 april 2020. Meer informatie: https://waterakkers.sportfondsen.nl/nieuws/maatregelen-i-v-m-coronavirus

 

Update zondag 15 maart 2020 18.15 uur: 

Maatregelen kabinet sportclubs 

Zondag 15 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Scholen en kinderdagverblijven sluiten tot en met maandag 6 april. Datzelfde geldt voor eet- en drinkgelegenheden en sport- en fitnessclubs.

https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/03/15/aanvullende-maatregelen-onderwijs-horeca-sport

Naar aanleiding van deze berichtgeving stopt Zwemvereniging OEZA met al haar lesuren en trainingen t/m maandag 6 april 2020 in het kader van de corona bestrijding. Via deze nieuwspagina zullen we u allen op de hoogte houden van alle ontwikkelingen rondom zwemvereniging OEZA en de corona bestrijding. 

 

Update donderdag 12 maart 2020 21.42 uur: 

Competitie wedstrijd 15 maart 2020 geannuleerd 

De competitie wedstrijd van zondag 15 maart 2020 gaat niet door voor de wedstrijdploeg. Wanneer de competitie wedstrijd eventueel zal worden ingehaald is nog niet duidelijk. De zwemmers en zwemsters zullen hier nog per e-mail over worden geïnformeerd. 

 

Update donderdag 12 maart 2020 21.25 uur: 

Eerste maatregelen Corona-virus 

Het kabinet heeft vandaag een set aan maatregelen afgekondigd om de verdere verspreiding van het Corona-virus te beperken. Als gevolg van die maatregelen stopt zwemvereniging OEZA t/m maandag 16 maart 2020 met alle zwemlessen en trainingen.

De komende dagen volgen waarschijnlijk meer details en zal nadere berichtgeving ontstaan vanuit de overheid omtrent het Corona-virus. Op basis van deze berichtgeving zullen wij u op de hoogte houden wanneer de zwemlessen en trainingen weer worden hervat.

Via onze website ( www.oeza.nl ) en onze OEZA facebook pagina ( https://www.facebook.com/Oeza-407389499276973/ ) kunt u de Corona berichtgeving vanuit Zwemvereniging OEZA volgen.

OEZA's sponsoren

  • De Hooge Waerder
  • Floricultura

Ons zwemaanbod

Leszwemmen

OEZA Elementair zwemmen Zwemmen leer je niet zomaar, daar is...

Meer info Aanmelden

Wedstrijdzwemmen

Wedstrijdzwemmen Je bent van plan lid te worden van de...

Meer info Aanmelden

Recreatief zwemmen

OEZA Recreatief zwemmen In 1968 werd de Heemskerkse zwemvereniging OEZA...

Meer info Aanmelden

Bosbaan

Vanwege het verbod op evenementen tot 1 september 2020 (Corona...

Meer info Aanmelden