HEAD Open Water Evenement De Bosbaan

18 augustus 2019

DE BOSBAAN 2019 – AFGELAST

Beste deelnemers,

We hebben helaas slecht nieuws. Het waterkeuringsrapport voor De Bosbaan is negatief, de e.coli bacterie is aangetroffen. We hebben diverse keuringsinstanties benaderd voor advies en second opinion, helaas ook met negatief resultaat.
Dit heeft het organisatiecomité van HEADswimming De Bosbaan doen besluiten om het evenement op zondag 18 augustus NIET door te laten gaan.

Het doet ons pijn om voor het 2e achtereenvolgende jaar problemen te hebben met de waterkwaliteit van De Bosbaan. Vorig jaar toen we de ONK organiseerden hebben we een alternatieve lokatie weten te regelen.
Dat was een topprestatie, maar nu, met nog 1 dag voor de boeg, gaat dat niet lukken.

Uiteraard is dit voor ons een enorme domper, met alle tijd die we erin gestoken hebben om er een fantastisch evenement van te maken. Maar ook vinden we het super jammer dat we jullie moeten teleurstellen.

Het nieuws over de waterkeuring is vanmiddag tot ons gekomen. Onze voorkeur was om jullie zo snel mogelijk te informeren.
Het organisatieteam zal alle consequenties en acties die hieraan vastzitten, inclusief financiële afhandeling, nog moeten bepalen. Hierover volgt snel meer informatie.

Wij vragen jullie je zwemmers te informeren zodat niemand voor niets naar De Bosbaan komt zondag.

De Bosbaan Open Water Wedstrijd

Sinds 4 Augustus 2013 is de baan der banen, wedstrijd der wedstrijden weer terug op de kalender van het nationale circuit open water zwemmen: De Bosbaan, zowel berucht als geliefd! De baan die van alle gemakken en faciliteiten is voorzien, is, onder regie van de Heemskerkse zwemvereniging OEZA, weer het decor van een open water wedstrijd. Hier kunt u alle informatie vinden m.b.t. de wedstrijd en recreatieve zwemnummers, de voorinschrijvingen en eventuele andere informatie.

Open Water Zwemklassieker

In diverse sporten is het een eer om een klassieker te winnen. Wielrennen en voetbal kennen een behoorlijk aantal mooie wedstrijden die “klassieker” genoemd worden. Klassiekers kennen een lange en rijke historie met prachtige beelden en heroïsche prestaties.
Open Water Wedstrijd De Bosbaan maakt deel uit van een uniek gezelschap van Open Water Wedstrijden die een historie kennen van 40 jaar of langer. Sinds 2016 hebben deze wedstrijden het etiket Open Water Zwemklassieker gekregen. We gebruiken deze titel om het open water zwemmen onder de aandacht te brengen bij zwemmers, pers en publiek.

Open Water Wedstrijd De Bosbaan Facebook Pagina

Bent u al lid van de officiële OWW De Bosbaan Facebook pagina? http://www.facebook.com/owwBosbaan

Amsterdam City Swim 2019 – Kom 18 augustus 2019 trainen op De Bosbaan

Op 8 september 2019 is de de achtste editie van de Amsterdam City Swim en de zesde editie van de Amsterdam City Swim for Kids.

Wil je voor dit unieke evenement trainen?
Op zondag 18 augustus 2019 is de 52ste editie van het Open Water Evenement De Bosbaan. Deze 52ste editie is een unieke gelegenheid om te komen trainen voor de Amsterdam City Swim.
Je kunt gedurende deze dagen deelnemen aan diverse prestatietochten, zoals een 250, 500 en 1000 meter. Daarnaast is er een mogelijkheid om een 2000 meter prestatietocht te zwemmen, met tijdwaarneming. De Bosbaan is van alle gemakken voorzien en beloofd net als voorgaande edities weer het grootste Open Water Zwemevenement van Nederland te worden. Mocht u willen deelnemen als triatleet aan dit evenement, dan is er de mogelijkheid om een 2000 meter te zwemmen met wetsuit.

Kortom, wilt u voor de Amsterdam City Swim, getraind aan de start verschijnen?

Kom dan zwemmen op zondag 18 augustus 2019 in het Amsterdamse Bos.

Meer informatie kunt u vinden op onze website: http://oeza.nl/bosbaan/programma/

Wil je graag mee doen aan de Amsterdam City Swim, schrijf je dan snel in!
Meer informatie of inschrijven voor de #ACS2019: https://www.amsterdamcityswim.nl

OEZA's sponsoren

  • De Hooge Waerder
  • Floricultura

Ons zwemaanbod

Leszwemmen

OEZA Elementair zwemmen Zwemmen leer je niet zomaar, daar is...

Meer info Aanmelden

Wedstrijdzwemmen

Wedstrijdzwemmen Je bent van plan lid te worden van de...

Meer info Aanmelden

Recreatief zwemmen

OEZA Recreatief zwemmen In 1968 werd de Heemskerkse zwemvereniging OEZA...

Meer info Aanmelden

Bosbaan

HEAD Open Water Evenement De Bosbaan 18 augustus 2019 DE...

Meer info Aanmelden