Samen in plaats van tégen elkaar zwemmen. Voor het goede doel.

23 december, 2019

In de nacht van 9 op 10 november zwommen 72 zwemmers om beurten 12 uur lang om voor het goede doel zoveel mogelijk geld bij elkaar te zwemmen.
Het doel was om € 1.500 op te halen, maar door alle deelnemers, de reacties en het enthousiasme van iedereen staat het sponsorbedrag voor het goede doel inmiddels al op € 6.016!
De aanleiding was dat het Kennemer College vestiging Büllerlaan in Beverwijk tijdens een speciale actieweek over goed burgerschap leerlingen uitgedaagde om via ludieke acties geld op te halen voor het goede doel van 3FM Serious Request.

Samen met het Rode Kruis zet 3FM zich dit jaar in voor slachtoffers van mensenhandel, een verborgen drama dat wereldwijd 25 miljoen mensen treft.
Als leerlingen van het Kennemer College én zwemmers van OEZA Heemskerk hadden Mica Blaauw (14 jaar, 3VWO), Maud de Wildt (14 jaar, 3HAVO), Chiel van Heerwaarden (15 jaar, 3HAVO), en Kalle Oortwijn (14 jaar, 3HAVO) bedacht om rondom de actieweek van 3FM Serious Request een zwemnachtmarathon te organiseren. Als OEZA zwemmer en voor zijn MAS stage heeft Jasper Camphuijnder (14 jaar) zich ook enthousiast aangesloten bij de organisatie.
Ons thuiszwembad De Waterakkers verleende haar volledige medewerking en stelde het wedstrijdbad ter beschikking. Ook verschillende ondernemers uit de buurt sponsorden de zwemmers in “natura”, zodat er de hele nacht voldoende te drinken en te eten was.
Daarnaast bracht Wilma van Rijn een hele reeks aan Olympische Spelen spullen uit haar persoonlijke collectie in om te verloten. En verzorgde zij voor een klein gezelschap een uitgebreide zwemclinic “Hoe verbeter ik mijn borstcrawl.”.
Eric Tijms, master zwemmer bij OEZA, had tot doel om tijdens deze nachtmarathon 6 uur achter elkaar te zwemmen voor het goede doel. Helaas moest hij zijn recordpoging na 4 uur en 15 staken, mede vanwege het warme water. Al met al een zeer knappe prestatie die we niet snel zullen vergeten. Met zijn record poging wist Eric namelijk het hoogste individuele sponsor bedrag op te halen voor het goede doel.
Alles bij elkaar is het een grote en zeer succesvolle actie geworden, waar iedereen veel plezier aan heeft beleefd en die ook best veel media aandacht heeft gekregen.

Sponsoren van deze actie mag nog steeds. Dat kan direct via deze link:
https://kominactie.npo3fm.nl/actie/zwemnachtmarathon-kennemer-collegeoeza

OEZA's sponsoren

  • De Hooge Waerder
  • Floricultura

Ons zwemaanbod

Leszwemmen

OEZA Elementair zwemmen Zwemmen leer je niet zomaar, daar is...

Meer info Aanmelden

Wedstrijdzwemmen

Wedstrijdzwemmen Je bent van plan lid te worden van de...

Meer info Aanmelden

Recreatief zwemmen

OEZA Recreatief zwemmen In 1968 werd de Heemskerkse zwemvereniging OEZA...

Meer info Aanmelden

Bosbaan

Vanwege het verbod op evenementen tot 1 september 2020 (Corona...

Meer info Aanmelden