Open Water Evenement De Bosbaan afgelast door constatering E-coli bacterie

17 augustus, 2019

Op zondag 18 augustus 2019 zou voor de 52stekeer het HEAD Swimming De Bosbaan Open Water Evenement worden georganiseerd door Stichting Open Water Zwemmen OEZA. Echter, door de constatering van de E-coli poepbacterie werd het volledige evenement afgelast. Erg jammer natuurlijk, temeer omdat de organisatie vorig jaar ook al moest uitwijken naar een alternatieve locatie vanwege de slechte waterkwaliteit van De Bosbaan (blauwalg). Omdat het nieuws over de E-coli bacterie dit jaar 2 dagen voor het geplande evenement bekend werd gemaakt, kon helaas dit jaar niet meer worden uitgeweken naar een alternatieve locatie.

Alleen zwemmen in veilig water

Om een Open Water Evenement te organiseren als de Bosbaan moet je aan verschillende (veiligheid)eisen voldoen vanuit de gemeente, alsmede de nationale zwembond (KNZB). De E-coli bacterie staat beter bekend als de poepbacterie. De constatering van de deze bacterie in open water zal ten alle tijden leiden tot een ‘’no-go’’.

Het jaar 2020

De Bosbaan is een unieke (zwem)locatie, waar altijd snelle tijden worden gezwommen. We gaan er dan ook vanuit dat de organisatie, ondanks deze enorme domper, volgend jaar weer vol enthousiasme het unieke open water evenement op De Bosbaan gaat organiseren. We wensen de organisatie hierbij alvast veel succes toe.

OEZA's sponsoren

  • De Hooge Waerder
  • Floricultura

Ons zwemaanbod

Leszwemmen

OEZA Elementair zwemmen Zwemmen leer je niet zomaar, daar is...

Meer info Aanmelden

Wedstrijdzwemmen

Wedstrijdzwemmen Je bent van plan lid te worden van de...

Meer info Aanmelden

Recreatief zwemmen

OEZA Recreatief zwemmen In 1968 werd de Heemskerkse zwemvereniging OEZA...

Meer info Aanmelden

Bosbaan

HEAD Open Water Evenement De Bosbaan 18 augustus 2019 DE...

Meer info Aanmelden