HEAD Open Water Evenement De Bosbaan

18 augustus 2019

DE BOSBAAN 2019 – AFGELAST

Beste deelnemers,

We hebben helaas slecht nieuws. Het waterkeuringsrapport voor De Bosbaan is negatief, de e.coli bacterie is aangetroffen. We hebben diverse keuringsinstanties benaderd voor advies en second opinion, helaas ook met negatief resultaat.
Dit heeft het organisatiecomité van HEADswimming De Bosbaan doen besluiten om het evenement op zondag 18 augustus NIET door te laten gaan.

Het doet ons pijn om voor het 2e achtereenvolgende jaar problemen te hebben met de waterkwaliteit van De Bosbaan. Vorig jaar toen we de ONK organiseerden hebben we een alternatieve lokatie weten te regelen.
Dat was een topprestatie, maar nu, met nog 1 dag voor de boeg, gaat dat niet lukken.

Uiteraard is dit voor ons een enorme domper, met alle tijd die we erin gestoken hebben om er een fantastisch evenement van te maken. Maar ook vinden we het super jammer dat we jullie moeten teleurstellen.

Het nieuws over de waterkeuring is vanmiddag tot ons gekomen. Onze voorkeur was om jullie zo snel mogelijk te informeren.
Het organisatieteam zal alle consequenties en acties die hieraan vastzitten, inclusief financiële afhandeling, nog moeten bepalen. Hierover volgt snel meer informatie.

Wij vragen jullie je zwemmers te informeren zodat niemand voor niets naar De Bosbaan komt zondag.

Open Water Evenement De Bosbaan zal tijdens de aankomende editie de Nederlandse Brandwonden Stichting steunen. Op dit moment heeft de Brandwonden stichting een project waarin zwemmen een belangrijke rol speelt: Aquatraining.

Waarom Aquatraining?
Brandwonden zijn de meest complexe wonden die bestaan. Het revalidatieproces na een behandeling in een brandwondencentrum is extreem pijnlijk. De Nederlandse Brandwonden Stichting wil deze pijn bestrijden. Daarom zetten wij ons in voor het zorginnovatie- en implementatieproject Aquatraining. Dit project leidt ertoe dat in alle drie de brandwondencentra in Nederland Aquatraining aangeboden kan worden. Dit is mogelijk, zodra we 80.000 euro bijeen brengen.

Wat is Aquatraining?
Aquatraining is een revalidatiemethode waarbij patiënten, die nog onder behandeling zijn in de brandwondencentra, revalideren in water. Deze brandwondenpatiënten hebben vaak grote, pijnlijke wonden en trekkende littekens. Voor hen voelt revalideren in water veel fijner aan dan het revalideren ‘op het droge’. Ook vergroot deze revalidatievorm de conditie en daarmee de terugkeer naar huis, school of werk. De eerste resultaten laten bovendien zien dat het aspect ‘plezier’ enorm is: er is lol tijdens het revalideren. Ook dit draagt bij aan herstel. Aquatraining is effectief revalideren met minder pijn.

Waarom is uw steun nodig?
Revalideren in water werkt bevorderend voor het herstel bij brandwonden. Het lijkt zo vanzelfsprekend, maar toch wordt deze therapie niet aangeboden en nog niet vergoed door zorgverzekeringen. De reden is dat er nog geen wetenschappelijk onderzoek is uitgevoerd naar de effectiviteit van deze zorginnovatie. Dankzij de steun van donateurs is de Nederlandse Brandwonden Stichting inmiddels wel met dit onderzoek (en gelijktijdige implementatie) begonnen. Aquatraining is nu beschikbaar voor patiënten van het brandwondencentrum in Rotterdam.
Het onderzoek kan versneld worden door ook de patiënten van de andere twee brandwondencentra in het onderzoek te betrekken. De meest belangrijke reden om Aquatraining zo snel mogelijk aan te bieden in de brandwondencentra van Beverwijk en Groningen, is de patiënten daar ook snel met minder pijn willen revalideren.

Het uiteindelijke doel is dat Aquatraining standaard beschikbaar is voor patiënten met brandwonden.
De Nederlandse Brandwonden Stichting ontvangt geen subsidie en is afhankelijk van giften.

Help ons om dit ambitieuze doel in 2019 te realiseren. Steun nu met een kleine of grote gift.

Wilt u hieraan bijdrage? Doneer hier

 

 

OEZA's sponsoren

  • De Hooge Waerder
  • Floricultura

Ons zwemaanbod

Leszwemmen

OEZA Elementair zwemmen Zwemmen leer je niet zomaar, daar is...

Meer info Aanmelden

Wedstrijdzwemmen

Wedstrijdzwemmen Je bent van plan lid te worden van de...

Meer info Aanmelden

Recreatief zwemmen

OEZA Recreatief zwemmen In 1968 werd de Heemskerkse zwemvereniging OEZA...

Meer info Aanmelden

Bosbaan

HEAD Open Water Evenement De Bosbaan 18 augustus 2019 DE...

Meer info Aanmelden