Vanwege het verbod op evenementen tot 1 september 2020 (Corona maatregelen) zal het HEAD Open Water Evenement De Bosbaan dit jaar niet doorgaan.

HEAD Open Water Evenement De Bosbaan

Zaterdag 25 juli 2020

SAMEN ZWEMMEN VOOR HET GOEDE DOEL

Waarom steunen wij de Nederlandse Brandwonden Stichting?

Een brandwondenongeval zet je leven op z’n kop. Na de ziekenhuisopname begint de grootste uitdaging: leven met littekens. Daarom organiseert de Nederlandse Brandwonden Stichting onder andere lotgenotencontact. Grenzen verleggen staat hierbij centraal. Mensen durven er jaren na het ongeval voor het eerst over te praten, kinderen durven voor het eerst weer te zwemmen met hun littekens en bij een kampvuur ervaren dat vuur ook leuk en gezellig kan zijn. Contact met lotgenoten helpt om te leren leven met een veranderd uiterlijk en het verwerken van hun ongeval. Daarom zijn lotgenotenactiviteiten zo belangrijk.

Aan de (school-) slag voor mensen met brandwonden!

Aquatraining is een revalidatiemethode waarbij patiënten, die nog onder behandeling zijn in de brandwondencentra, revalideren in water. Deze brandwondenpatiënten hebben vaak grote, pijnlijke wonden en trekkende littekens. Voor hen voelt revalideren in water veel fijner aan dan het revalideren ‘op het droge’.  Ook vergroot deze revalidatievorm de conditie en daarmee de terugkeer naar huis, school of werk. Bovendien is het aspect ‘plezier’ enorm: er is lol tijdens het revalideren. Ook dit draagt bij aan herstel. Aquatraining is effectief revalideren met minder pijn. Helaas heeft het revalidatiezwembad in het Maasstadziekenhuis dringend een opknapbeurt nodig. Enkele tegels laten los en er is een lekkage ontstaan. Om dit zwembad te renoveren is een aanzienlijk bedrag nodig.  De Nederlandse Brandwonden Stichting is dan ook bijzonder blij dat de deelnemers van HEAD Open Water Evenement De Bosbaan zich willen inzetten om dit probleem op te lossen. Met jouw bijdrage steun je de renovatie van dit zwembad. Zo kunnen brandwondpatiënten optimaal en met minder pijn revalideren.

Helpen is heel eenvoudig:  maak een sponsorpagina aan!

Je kan een eigen sponsorpagina aanmaken via https://actie-brandwondenstichting.nl/Uitleg . Klik op ‘start een actie’.  In een paar handelingen is je eigen actiepagina klaar voor gebruik. Stuur de link van deze pagina naar vrienden en familie en laat je zo sponsoren voor het goede doel. Wij wensen je alvast veel plezier met de voorbereidingen op dit geweldige evenement!

OEZA's sponsoren

  • De Hooge Waerder
  • Floricultura

Ons zwemaanbod

Leszwemmen

OEZA Elementair zwemmen Zwemmen leer je niet zomaar, daar is...

Meer info Aanmelden

Wedstrijdzwemmen

Wedstrijdzwemmen Je bent van plan lid te worden van de...

Meer info Aanmelden

Recreatief zwemmen

OEZA Recreatief zwemmen In 1968 werd de Heemskerkse zwemvereniging OEZA...

Meer info Aanmelden

Bosbaan

Vanwege het verbod op evenementen tot 1 september 2020 (Corona...

Meer info Aanmelden