Doelstelling

Een doel of doelstelling is een resultaat waar een persoon naar streeft. Het handelen wordt daarbij aangepast om het doel te bereiken. Doelgericht handelen vereist een bepaalde mate van vooruitziendheid en een afweging van welke middelen gebruikt moeten worden.
Vertaald naar het wedstrijdzwemmen kan een doelstelling het behalen van een gesteld limiet zijn, waardoor deelname aan een bepaalde wedstrijd wordt bereikt of het zwemmen van een persoonlijk record (pr) op een bepaalde zwemafstand. Het behalen van een bepaalde klassering kan ook een doelstelling zijn. Ben je niet zo prestatiegericht dan kan het verbeteren van een bepaalde zwemslag een doelstelling zijn. Zo heeft iedereen die aan de zwemtrainingen deelneemt een reden en een doel om dat te doen.

Doelstellingen formulier

Deze persoonlijke doelstellingen worden aan het begin van het seizoen op het doelstellingen formulier genoteerd. Deel je doelstellingen formulier met je trainer, zodat die je kan helpen bij het verwezenlijken van je doelstellingen. Let er wel op dat je doelen realistisch zijn en in verhouding staan tot de hoeveelheid trainingsarbeid die je komend jaar kan verrichten. Heb je moeite met het stellen van je doelen vraag dan aan je ouders, broer/zus of je zwemtrainer om je te helpen met het invullen van het doelstellingen formulier.

Download het doelstellingen formulier hier: Doelstellingen formulier OEZA

Mail deze naar hoofdtrainer.oeza@gmail.com of print hem uit en geef hem dan aan de hoofdtrainer.

OEZA's sponsoren

  • De Hooge Waerder
  • Floricultura

Ons zwemaanbod

Leszwemmen

OEZA Elementair zwemmen Zwemmen leer je niet zomaar, daar is...

Meer info Aanmelden

Wedstrijdzwemmen

Wedstrijdzwemmen Je bent van plan lid te worden van de...

Meer info Aanmelden

Recreatief zwemmen

OEZA Recreatief zwemmen In 1968 werd de Heemskerkse zwemvereniging OEZA...

Meer info Aanmelden

Bosbaan

HEAD Open Water Evenement De Bosbaan 18 augustus 2019 De...

Meer info Aanmelden