Vacature: Bestuurslid Uitvoerende Zaken

1 april, 2017


Beste zwemmer, ouder, lezer,

In de afgelopen 3 jaar heb ik met veel plezier de functie van voorzitter CCUZ vervuld. Ik heb echter besloten om aan het eind van dit zwemseizoen (zomervakantie) te stoppen met deze functie. Ik heb het met plezier gedaan maar merkte de laatste maanden dat mijn taken, door een verschuiving van mijn tijd en aandacht naar andere zaken in mijn privéleven, te weinig aandacht kregen. Omdat ik liever iets óf helemaal goed doe óf helemaal niet, heb ik besloten er mee te stoppen en het stokje over te dragen.

In mijn functie als voorzitter CCUZ heb ik samen met de overige bestuursleden veel interessante en inspirerende kaderleden gesproken (het blijven wonderlijke wezens die vrijwilligers..) en waar nodig en mogelijk ook geholpen. De term CCUZ heeft altijd wat verwarrende gewerkt maar stond voor Commissie ter Coördinatie van Uitvoerende Zaken. In het nieuwe beleidsplan is dit gelukkig weer veranderd naar “Bestuurslid Uitvoerende zaken” wat meer tot de verbeelding spreekt. Als dergelijk bestuurslid vallen er diverse onderdelen en werkgroepen binnen OEZA onder jouw verantwoordelijkheid/toezicht. Om daar een beeld van te geven heb ik aan dit stuk het organogram van OEZA toegevoegd (zie onderaan dit artikel).

Het Bestuurslid Uitvoerende zaken verricht grofweg de volgende taken:
− Bijwonen bestuursvergadering (10x per jaar) waar je het bestuur bij praat over alle ontwikkelingen binnen de werkgroepen die onder “Uitvoerende zaken” vallen.
− Organiseren en voorzitten van de vergadering “Uitvoerende zaken” (2 x per jaar) om zo te peilen hoe de werkgroepen zelfstandig draaien en om de samenwerking onderling te bespreken en waar nodig te versterken.
− Waar gewenst bijwonen van 1 van de vergaderingen van de separate werkgroepen. Denk bijvoorbeeld aan een vergadering van de jeugdraad of het elementair zwemmen.
− Nauw contact onderhouden met de “Opleidingscoördinator” binnen het bestuur. Zijn/haar kennis en kunde is van grote relevantie voor drie onderdelen (wedstrijdzwemmen/diploma zwemmen/recreatief zwemmen) die onder jou vallen.
− Beheer van de eigen mailbox (nu nog ccuz@oeza.nl)

Het is een uitdagende functie die je zo breed en intensief kan insteken als je zelf wilt. Maar hou er rekening mee dat je er minimaal ongeveer 2 a 3 avondjes per maand mee bezig bent. Vindt u het ook leuk om veel met andere vrijwilligers in contact te komen? Heeft u een goed getraind luisterend oor en helpt u graag andere vrijwilligers en daarmee ook een prachtige zwemclub als OEZA? Of wellicht wilt u eens ervaring opdoen met het mede besturen van een grote zwemclub? Dan is daar nu de mogelijkheid toe!

Heeft u interesse om deze functie na de zomervakantie van mij over te nemen, of heeft u vragen of wilt u eerst een keertje meekijken wat het allemaal inhoudt? Neem u dan gerust contact met mij op!

U kunt mij bereiken op 06-41688061 of ccuz@oeza.nl

Met vriendelijke groet,
Barry

OEZA's sponsoren

  • De Hooge Waerder
  • Floricultura
  • CROK

Ons zwemaanbod

Leszwemmen

OEZA Elementair zwemmen Zwemmen leer je niet zomaar, daar is...

Meer info Aanmelden

Wedstrijdzwemmen

Wedstrijdzwemmen Je bent van plan lid te worden van de...

Meer info Aanmelden

Recreatief zwemmen

OEZA Recreatief zwemmen In 1968 werd de Heemskerkse zwemvereniging OEZA...

Meer info Aanmelden

Bosbaan

Open Nederlands Kampioenschap Open Water Zwemmen HEAD Open Water Evenement...

Meer info Aanmelden