Open Water Evenement De Bosbaan steunt de brandwondenstichting

24 februari, 2018

Open Water Evenement De Bosbaan zal tijdens de aankomende editie de brandwondenstichting steunen. Op dit moment heeft de brandwondenstichting een project wat erg gerelateerd is aan zwemmen en water: Aquatraining.

De vraag?
Brandwonden zijn de meest complexe wonden die bestaan. Het revalidatieproces na een behandeling in een brandwondencentrum is extreem pijnlijk. De Nederlandse Brandwonden Stichting wil deze pijn bestrijden. Daarom zetten wij ons in voor het zorginnovatie- en implementatieproject Aquatraining. Dit project leidt ertoe dat in alle drie de brandwondencentra in Nederland Aquatraining aangeboden kan worden. Dit is mogelijk, zodra we 80.000 euro bijeen brengen. Daarom is iedere bijdrage aan dit project zeer welkom.

Wat is Aquatraining?
Aquatraining is een revalidatiemethode waarbij patiënten, die nog onder behandeling zijn in de brandwondencentra, revalideren in water. Deze brandwondenpatiënten hebben vaak grote, pijnlijke wonden en trekkende littekens. Voor hen voelt revalideren in water veel fijner aan dan het revalideren ‘op het droge’. Ook vergroot deze revalidatievorm sneller de conditie en daarmee de terugkeer naar huis, school of werk. Aquatraining is revalideren met minder pijn, en toch een sneller herstel dus. De eerste resultaten laten bovendien zien dat het aspect ‘plezier’ enorm is: er is lol tijdens het revalideren. Ook dit draagt bij aan het bevorderen van herstel.

Waarom is uw steun nodig?
Revalideren in water werkt bevorderend voor het herstel bij brandwonden. Het lijkt zo vanzelfsprekend, maar toch wordt deze therapie niet aangeboden en nog niet vergoed door zorgverzekeringen. De reden is dat er nog geen wetenschappelijk onderzoek is uitgevoerd naar de effectiviteit van deze zorginnovatie. Dankzij de steun van donateurs is de Nederlandse Brandwonden Stichting inmiddels wel met dit onderzoek (en gelijktijdige implementatie) begonnen. Aquatraining is nu beschikbaar voor patiënten van het brandwondencentrum in Rotterdam. Het onderzoek kan versneld worden door ook de patiënten van de andere twee brandwondencentra in het onderzoek te betrekken. De meest belangrijke reden om Aquatraining zo snel mogelijk aan te bieden in de brandwondencentra van Beverwijk en Groningen, is dat patiënten daar ook snel met minder pijn willen revalideren.

Wilt u een donatie doen? Klik hier

OEZA's sponsoren

  • De Hooge Waerder
  • Floricultura
  • CROK

Ons zwemaanbod

Leszwemmen

OEZA Elementair zwemmen Zwemmen leer je niet zomaar, daar is...

Meer info Aanmelden

Wedstrijdzwemmen

Wedstrijdzwemmen Je bent van plan lid te worden van de...

Meer info Aanmelden

Recreatief zwemmen

OEZA Recreatief zwemmen In 1968 werd de Heemskerkse zwemvereniging OEZA...

Meer info Aanmelden

Bosbaan

Open Nederlands Kampioenschap Open Water Zwemmen HEAD Open Water Evenement...

Meer info Aanmelden