KNZB campagne: code blauw

22 september, 2017

Zwemvereniging OEZA uit Heemskerk steunt de campagne: code Blauw van de KNZB. De zwemsport is super leuk en dat willen we graag zo houden. Dat kan alleen als we ons allemaal aan de spelregels houden en respectvol met elkaar omgaan. Dus of je nou sporter, official, scheidsrechter, trainer, coach of supporter bent; wees sportief en toon respect. Altijd. 

Uitleg KNZB campagne ‘Code Blauw’: 

Sport gaat over sportplezier, jezelf verbeteren, over prestaties en successen, over winst en verlies. Helaas zien we nog regelmatig onsportief gedrag. Vaak onbedoeld, het gebeurt in het heetst van de strijd. Maar hoe groot of klein ze ook zijn, deze incidenten zijn van invloed op het plezier dat we met z’n allen beleven aan de zwemsport. Dat moet anders.

Kijk in de spiegel
Als onderdeel van Code Blauw presenteert de KNZB met de start van het seizoen 2017-2018 de nieuwe campagne ‘Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, hoe gedraag ik me in het zwembad en langs de kant?’.

Met deze campagne focussen we de komende maanden op het stimuleren van sportief en respectvol gedrag in het zwembad en langs de badrand. Of je nou sporter, coach, trainer, begeleider, scheidsrechter, official, ouder of supporter bent, iedereen is verantwoordelijk voor het creëren van een veilig en sportief sportklimaat. Met elkaar streven we naar respect, sportiviteit, veiligheid en plezier! Dat is waar het om gaat en zo houden we het leuk voor iedereen.

Meer informatie: https://www.knzb.nl/cb/

Bronvermelding: https://www.knzb.nl/actueel/nieuws/bericht/1000039804/campagne__27spiegeltje_spiegeltje_27_stimuleert_sportiviteit_en_respect/

OEZA's sponsoren

  • De Hooge Waerder
  • Floricultura
  • CROK

Ons zwemaanbod

Leszwemmen

OEZA Elementair zwemmen Zwemmen leer je niet zomaar, daar is...

Meer info Aanmelden

Wedstrijdzwemmen

Wedstrijdzwemmen Je bent van plan lid te worden van de...

Meer info Aanmelden

Recreatief zwemmen

OEZA Recreatief zwemmen In 1968 werd de Heemskerkse zwemvereniging OEZA...

Meer info Aanmelden

Bosbaan

Open Nederlands Kampioenschap Open Water Zwemmen HEAD Open Water Evenement...

Meer info Aanmelden