Open Water Evenement De Bosbaan zal tijdens de aankomende editie de Nederlandse Brandwonden Stichting steunen. Op dit moment heeft de Brandwonden stichting een project waarin zwemmen een belangrijke rol speelt: Aquatraining.

De vraag?
Brandwonden zijn de meest complexe wonden die bestaan. Het revalidatieproces na een behandeling in een brandwondencentrum is extreem pijnlijk. De Nederlandse Brandwonden Stichting wil deze pijn bestrijden. Daarom zet het Open Water evenement De Bosbaan zich in voor het zorginnovatie- en implementatieproject Aquatraining. Dit project leidt ertoe dat in alle drie de brandwondencentra in Nederland Aquatraining aangeboden kan worden. Dit is mogelijk, zodra er € 40.000 bijeen is. Daarom is iedere bijdrage aan dit project zeer welkom.

Wat is Aquatraining?
Aquatraining is een revalidatiemethode waarbij patiënten, die nog onder behandeling zijn in de brandwondencentra, revalideren in water. Deze brandwondenpatiënten hebben vaak grote, pijnlijke wonden en trekkende littekens. Voor hen voelt revalideren in water veel fijner aan dan het revalideren ‘op het droge’. Ook vergroot deze revalidatievorm sneller de conditie en daarmee de terugkeer naar huis, school of werk. Aquatraining is revalideren met minder pijn, en toch een sneller herstel dus. De eerste resultaten laten bovendien zien dat het aspect ‘plezier’ enorm is: er is lol tijdens het revalideren. Ook dit draagt bij aan het bevorderen van herstel.

Waarom is uw steun nodig?
Revalideren in water werkt bevorderend voor het herstel bij brandwonden. Om ervoor te zorgen dat deze behandeling standaard wordt aangeboden aan alle patiënten met brandwonden, is het nodig om wetenschappelijk onderzoek te doen. Dankzij de steun van donateurs is de Nederlandse Brandwonden Stichting inmiddels wel met dit onderzoek (en gelijktijdige implementatie) begonnen. Aquatraining is nu beschikbaar voor patiënten van het brandwondencentrum in Rotterdam. Wij willen echter de pijn van alle brandwondpatiënten verminderen. Daarom is het belangrijk om Aquatraining voor alle brandwondpatiënten mogelijk te maken.

Help ons om dit ambitieuze doel in 2018 te realiseren. Steun nu met een kleine of grote gift.

Wilt u hieraan bijdrage? Doneer hier

 

 

OEZA's sponsoren

  • De Hooge Waerder
  • Floricultura
  • CROK

Ons zwemaanbod

Leszwemmen

OEZA Elementair zwemmen Zwemmen leer je niet zomaar, daar is...

Meer info Aanmelden

Wedstrijdzwemmen

Wedstrijdzwemmen Je bent van plan lid te worden van de...

Meer info Aanmelden

Recreatief zwemmen

OEZA Recreatief zwemmen In 1968 werd de Heemskerkse zwemvereniging OEZA...

Meer info Aanmelden

Bosbaan

Open Nederlands Kampioenschap Open Water Zwemmen HEAD Open Water Evenement...

Meer info Aanmelden